Wie zijn wij?

Laat je uitdagen!

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 110.000 actieve leden! De 81.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Sint Maarten heeft ongeveer 190 leden en is één van de twee scoutinggroepen in Hoofddorp. Sint Maarten is een waterscoutinggroep. Dat betekent dat wij naast de gaafste activiteiten op ons clubgebouw in het Haarlemmermeerse ook veel activiteiten op het water ondernemen. Gedurende de zomer zijn wij dan ook elke zaterdag in onze boten en op onze eilanden op de Westeinderplassen te vinden!

Binnen onze groep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep samen hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 4,5 tot 7 jaar, 7 tot 11 jaar, 11 tot 16 jaar, 16 tot 18 jaar en 18 tot 23 jaar. Ouder dan 23 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging!