Zeeverkenners

11 tot 16 jaar

Elke zaterdag een toffe uitdaging op de Westeinderplassen of in het Haarlemmermeerse Bos

De Zeeverkenners is een groep van rond de 45 jongens en meiden tussen de 11 en 16 jaar verdeeld over acht bakken. De Zeeverkenners hebben elke zaterdag opkomst, in het zomerseizoen (april t/m oktober) is dat van 10:00 tot 17:00 uur en in het winterseizoen (november t/m maart) van 13:00 tot 16:00 uur.

Tijdens het zomerseizoen zijn de Zeeverkenners elke opkomst te vinden op of rond de Westeinderplassen. Bij Rijsenhout liggen onze eigen eilanden, waar de Zeeverkenners acht lelievletten hebben. Daarmee zeilen ze en doen ze allerlei gave spellen zoals zeilwedstrijdjes, zeilbal en de slootjesrace. Natuurlijk wisselen ze dat af met landspelletjes op de vele eilanden in de Westeinder. Bij de Zeeverkenners leer je alles over de boot en dus ook zeilen, waarbij je ook het officiƫle CWO diploma kan halen.

Meer informatie over het CWO diploma?

Tijdens het winterseizoen verzamelen de Zeeverkenners op ons clubgebouw 'het Dok' in het Haarlemmermeerse Bos. Daar zijn zij onder andere bezig met het onderhouden van de lelievletten, zodat die in het voorjaar weer helemaal klaar zijn om mee te varen. Uiteraard is er ook nog voldoende tijd voor actieve spellen op ons grote veld of in het bos. De favoriete spellen van de Zeeverkenners zijn Hollandse Leeuw, Koning-Keizer-Admiraal en Levend Stratego. Mocht het slecht weer zijn hebben de Zeeverkenners een grote zaal in het Dok. In het winterseizoen strijden de acht bakken tegen elkaar in het Winterspel, om zo aan het einde van het seizoen te bepalen welke bak het beste is.

Naaste de reguliere opkomsten hebben de Zeeverkenners vier keer per jaar een kamp:

  • Pinksterkamp op onze eigen eilanden, eigenlijk een mini-zomerkamp.
  • Zomerkamp op een vette locatie in Nederland, waar de Zeeverkenners alles doen wat ze tijdens een zomeropkomst doen maar dan nog leuker!
  • Roei-, Zeil- en Wrikwedstrijden, waar gestreden wordt tegen de andere scoutinggroepen uit de regio om te laten zien wie de beste is.
  • Berentocht; een driedaags kamp op een geheime locatie in Nederland waar de routetechnieken van de Zeeverkenners op de proef worden genomen.

Zomerseizoen

Opkomsttijden Zaterdag 10:00 - 17:00
Locatie Westeinderplassen
Bijzonderheden

Zorg ervoor dat je zelf lunch meeneemt. Je krijgt van ons een reddingsvest. Daarnaast leren we je bij de Zeeverkenners ook zeilen; je kan bij ons je CWO-diploma halen!

Winterseizoen

Opkomsttijden Zaterdag 13:00 - 16:00
Locatie Haarlemmermeerse Bos

Hoe ziet een opkomst er uit?

10:00

Fietsen naar de eilanden en openen

Vanaf station Hoofddorp fietsen de Zeeverkenners gezamenlijk naar onze eilanden bij Rijsenhout. Daar aangekomen beginnen we de opkomst en maken we de boten klaar voor de dag

11:00

Rondje roeien

De opkomst beginnen de Zeeverkenners meestal met een rondje roeien, zodat ze aan het eind van het seizoen bij de regionale wedstrijden kunnen laten zien dat zij de beste zijn!

12:00

Zeilspel

Elke week bereidt de Zeeverkennersleiding een gaaf spel voor wat de Zeeverkenners in hun lelievletten spelen

14:00

Pauze en landspel

Na het grote spel houden de Zeeverkenners pauze en doen zij nog een spelletje op een eiland. Daarna is er nog de tijd om vrij te zeilen.

16:00

Sluiten en terugfietsen

Op onze eilanden sluiten ze de opkomst weer en daarna fietsen ze weer gezamenlijk terug naar het station. Zo zijn de Zeeverkenners om 17:00 weer thuis!

Zin om een keer mee te doen?

Ben jij tussen de 11 en 16 jaar oud en denk je dat de ZeeverkennersĀ wel wat voor jou is? Kom dan een keertje meedraaien met de opkomst!

Een keertje meedoen