CWO

Het Kielboot II Diploma

Bij de Zeeverkenners wordt gewerkt aan het halen van je Kielboot II diploma. Dit is een landelijk erkend zeildiploma van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Het diploma heeft als doel veilig en zelfstandig te kunnen zeilen. Om dit te kunnen moeten de cursisten kennis van de boot hebben en een aantal manoeuvres kunnen uitvoeren waaronder opkruisen, aankomen aan hogerwal en man over boord.

In het winterseizoen wordt gewerkt aan de theoretische kennis. Dit gebeurt in vijf lessen met tot slot een theorie-examen. Na het behalen van dit theorie-examen, mag de cursist in het zomerseizoen meedoen met de zeilinstructie weekenden en lessen. Vervolgens worden een flink aantal praktijklessen gevolgd met tot slot het praktijk-examen. Wanneer het examen behaald is, krijgt de cursist het Kielboot II diploma!

Voor meer informatie over het Kielboot II diploma, kun je kijken op de site van het CWO: https://cwo.nl/leren-varen/kielboot

Zeilschool Scouting Nederland

Naast dat wij binnen onze eigen groep zeillessen aanbieden, is er ook de mogelijk om in de zomervakantie een lesweek te volgen bij Zeilschool Scouting Nederland. Bij deze zeilschool kan je het Kielboot 1, 2 of 3 diploma halen. Dus of je nu al je Kielboot 2 hebt of een beginner bent, er is altijd een aansluitend niveau voor jou. In een week tijd leer je te zeilen als een pro en heb je een toptijd met je medecursisten en de instructeurs.

Voor meer informatie kun je kijken op: https://zeilschool.scouting.nl/

Lesmateriaal

Hieronder is een overzicht te zien van een aantal van de lesmateriaal die we binnen de groep gebruiken. De lesboeken zijn binnen de groep zelf geschreven en worden nu sinds enkele jaren gebruikt.


Kielboot I – Nieuw

Lesboek Kielboot I

Het KB I lesboek is relatief nieuw en nog maar kort gebruikt. Verbeteringen en suggesties zijn daarom ook van harte welkom! Dit kan met het contact formulier onderaan de pagina.

 

 


Kielboot II

Lesboek Kielboot II

Manoeuvre Kaarten Kielboot II

 

 

 


Kielboot II
I (In ontwikkeling)

Lesboek Kielboot III

Manoeuvre Kaarten Kielboot III

 

 

 

Whiteboard Magneten

3D-printbare whiteboard magneten van een lelievlet, boei, sleper en motorboot.

Lelievlet Whiteboard Magneten

 

Voor contact, vragen of verbeteringen kun je het onderstaande contactformulier invullen.

Vragen/opmerkingen CWO

Naam(Vereist)