Waterwelpen

7 tot 11 jaar

Wat doen de Waterwelpen?

De Waterwelpen is het speltak voor leden van 7 tot 11 jaar. Het speltak bestaat uit twee groepen; de Yakarihorde en de Sioniehorde. De Yakarihorde heeft in de ochtend opkomst en de Sioniehorde in de middag. Het programma bij de waterwelpen is heel divers en uitdagend. Zo doen we bijvoorbeeld aan knopen, pionieren en routetechnieken. Maar zo nu en dan de innerlijke kok naar boven halen met onze kookopkomsten of broodjes bakken boven een kampvuur is ook niet mis.

Naast de opkomsten gaan de Waterwelpen twee keer per jaar op kamp. Dit doen de Yakarihorde en de Sioniehorde samen. Tijdens het zomerkamp verblijven we een week lang op een ander scoutinggebouw in Nederland, waar we lekker bezig zijn in het bos en we allerlei leuke spellen spelen.

Het tweede kamp is de Teddyberentocht. Dit kamp vindt altijd plaats op 28, 29 en 30 december. Tijdens dit kamp ligt de focus op de natuur en de omgeving verkennen. Op de laatste avond sluiten we het jaar af met een feestje!

Yakarihorde

Opkomsttijden Zaterdag 10:00 - 12:30
Locatie Haarlemmermeerse Bos

Sioniehorde

Opkomsttijden Zaterdag 13:30 - 16:00
Locatie Haarlemmermeerse Bos

Hoe ziet een opkomst er uit?

10:00

Openen

Het hijsen van de vlag

10:15

Spel

De Waterwelpen beginnen eerst met een klein spel om de energie er uit te gooien voordat ze een groot spel zoals vlaggenroof of levend stratego gaan doen

11:15

Pauze

De leiding regelt wat te drinken en wat lekkers voor tijdens de pauze

11:30

Spel

Na de pauze gaan de Waterwelpen verder met een spel zoals trefbal, of ze werken aan het behalen van hun insignes

12:30

Sluiten

Aan het eind van de opkomst sluiten de Waterwelpen samen de opkomst af en gaan ze naar huis

Zin om een keer mee te doen?

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar oud en denk je dat de Waterwelpen wel wat voor jou is? Kom dan een keertje meedraaien met de opkomst!

Een keertje meedoen